Syndication

15.05.2018. - Večeras od 19.30h u galeriji CK Gradac, u okviru manifestacije "Muzeji za 10", nastupiće  Aleksandar Jakovljević i TRIO ANIMA. Koncert nosi naziv "Putevi ljubavi".

Trio ANIMA iz Niša čine profesorke Fakulteta umetnosti u Nišu: Aleksandra Ristić (sopran), Ana Veličković Igić (flauta) i Ingrid Janković (klavir). U potrazi za novim muzičkim izrazom i izazovom triu će se pridružiti njihov kolega profesor Aleksandar Jakovljević (violončelo). Na koncertu će biti izveden ciklus kompozicija "Chansons Madecasses" Morisa Ravela, originalno pisan za ovaj kvartet, a ostale numere su obrade pesama komponovanih za glas i klavir. Adaptacije svih kompozicija za ovaj nesvakidašnji sastav priredio je mladi kompozitor iz Niša, Predrag Radisavljević.

Trio ANIMA je osnovan 2003.godine. Tokom godina ostvario je trajne snimke za RTS, Radio Beograd 202, Radio Novi Sad i Radio Niš. Gostovao je više puta u emisijama autora Dejana Đurovića "Nedeljom uveče" i Mire Adanje Polak "Mira Adanja Polak i Vi". Rad trija propraćen je celovečernjim portret-emisijama na Beogradskoj ART televiziji, televiziji Vojvodina i kao i brojnim emisijama iz domena kulture na gotovo svim televizijama niškog regiona: Niška televizija - "Muzičko ogledalo", TV5 - "Kultura" i dr. Koncertna aktivnost trija ANIMA propraćena je i mnogobrojnim kritikama i prikazima od strane mnogih novinskih medija (Politika, Dnevnik, Narodne novine). Deo repertoara Trija ANIMA čine aranžmani i originalne kompozicije pisane i posvećene ovom ansamblu. Pored koncertne delatnosti, značajna osobenost tria "Anima" je i rad na aranžiranju kompozicija za ovakvu vrstu sastava, pa je i taj domen njihovog rada okarakterisan kao sasvim uspešan. Trio je imao veliku čast i privelegiju da u svom radu sarađuje sa velikanima srpske muzike: Oliverom Đurđević, Dejanom Despićem, Konstantinom Babićem i dr.
Koncertna aktivnost tria ANIMA propraćena je i mnogobrojnim kritikama i prikazima od strane mnogih novinskih medija (Politika, Dnevnik, Narodne novine). (CK Gradac)