Syndication

07.08.2018. - Posle nedavnog spajanja Beogradske poslovne škole i Poslovne škole u Blacu u Akademiju poslovnih strukovnih studija, zbog „nemoralnog poslovanja” i „mogućih malverzacija” u njima, tim Ministarstva prosvete „pročešljaće” i ostale škole ovog tipa širom zemlje. To je juče na konferenciji za medije u Ministarstvu prosvete najavio ministar Mladen Šarčević, pojasnivši da su pod lupom tima, u kome su i dva vrhunska pravnika, trenutno ekonomske škole, ali će do početka naredne školske godine na red doći i ugostiteljske, turističke, medicinske i vaspitačke poslovne škole.

Šarčević je najavio da će biti ispitano poslovanje dve škole za ugostiteljstvo i turizam, koje će najverovatnije biti spojene u jednu, ali i i dve medicinske škole.

– Svakako su u vrhu mojih interesovanja Medicinska škola u Ćupriji i Medicinska škola u Beogradu. Najviše pritužbi stiže nam iz visokih poslovnih škola, u kojima ima mnogo novca. Gde su pare, tu je i nevolja, jer se onda za njih svi interesuju. Na red će doći sve visoke poslovne škole. Za razliku od fakulteta, koji, osim dekana, imaju i rektora kao višu instancu kontrole, visokim strukovnim školama upravljaju direktori, koje niko ne kontroliše. One će biti spajane u akademije ili će se pripajati fakultetima i univerzitetima – istakao je Šarčević i podsetio da je formiran privremeni savet za Akademiju poslovnih strukovnih studija i da njega čine eksperti iz oblasti prava, ekonomije i finansija. (Politika)