Syndication

13.09.2018. - NDsat -Jedna tačka dnevnog reda našla se pred odbornicima SO Raška. Razmatran je predlog odluke o dodeli javnih priznanja i nagrada opštine Raška za 2018. godinu. Nagrade i plakete zaslužnima biće uručene na svečanoj sednici SO Raška koja će biti održana u ponedeljak 17. septembera u hotelu Grand na Kopaoniku.

Odlučeno je da zvanje počasnog građanina Opštine Raška bude dodeljeno prof. dr Radanu Džodiću doktoru medicinskih nauka - onkologu, redovnom profesoru Medicinskog fakulteta univerziteta u Beogradu na katedri hirurgije, direktoru Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Raška povelja za 2018. godinu za izuzetan doprinos turističkoj afirmaciji i promociji Opštine Raška biće uručena privredniku iz Raške Radanu Anisijeviću.

Zahvalnice Opštine Raška za 2018. godinu biće dodeljene:

- prof. dr Velimiru Markoviću - Becu, doktoru medicinskih nauka, specijalisti opšte hirurgije i profesoru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu za postignute rezultate u razvoju medicinske nauke i afirmaciji lečilišnih funkcija Jošaničke Banje i Kopaonika.

-prof. dr Vladanu Virijeviću, redovnom profesoru na katedri za istoriju Filozofskog fakulteta u kosovskoj Mitrovici, Univerziteta u Prištini, za doprinos u prikupljanju, očuvanju i objavljivanju značajne istorijiske građe vezane za Opštinu Raška.

-Ljiljani Milosavljević, profesorki engleskog jezika i književnosti za postignute rezultate u obrazovanju dece i odraslih sa teritorije opštine Raška.

-Nikši Barlovu, umetničkom direktoru Raških duhovnih svečanosti za izuzetne rezultate u oblasti kulture i promociji Opštine Raška u zemlji i inostranstvu.

Novčanu nagradu u iznosu od 50 000 dinara SO Raška dodeljuje:

-Aleksi Baloviću, reprezentativcu Srbije u alpskom skijanju, za osvojeno prvo mesto na državnom prvenstvu u svojoj kategoriji.

-učeniku Veljku Krsmanoviću, za osvojeno prvo mesto na festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije na harmonici.