Syndication

17.04.2018. -  Kada se sneg povuče i planina “skine“ sa sebe svoje zimsko ruho, ostane ružna slika - plastične kese, flaše i razno drugo smeće koje se nagomilalo usled velikog broja nemarnih posetilaca u skijaškom centru. Planina nam nesebično dozvoljava da uživamo u njenim čarima i lepotama i ispunjava nam pluća čistim vazduhom, bez da nam išta traži zauzvrat.

Svesni smo da je edukacija o očuvanju životne sredine veliki problem, da je process podizanja svesti usporen i da ne možemo puno da utičemo na tom polju ali ono sto možemo je da se zajedničkim snagama uputimo u planine i uz pomoć volje i energije, pomognemo im da vrate svoj prvobitan izgled.
 
Iz ovog razloga, Gorska služba spasavanja Srbije će poslati svoje spasioce na veliko godišnje čišćenje Kopaonika i uz pomoć JP Skijališta Srbije i Nacionalnog Parka Kopaonik, održati akciju čišćenja koje počinje u subotu 21.4.2018. od 9h. Ideja je da sledeći vikend bude crveni vikend na Kopaoniku, crveni vikend obojen spasilačkim uniformama.
 
Ovom prilikom pozivamo sve koji žele da se priključe i pomognu spasiocima u akciji čišćenja Kopaonika, a za sve učesnike ce biti organizovani džakovi za smeće kao i zaštitne rukavice. Prijave se vrše pozivom na GSS broj: 063 466 466.
 
Cilj je da crveni vikend pretvorimo u zeleni, a i da svi zapamtimo crvenu boju, kao boju upozorenja ali i boju ljubavi prema planini, jer sledeći put kad budemo imali smeće za kantu, koja će možda biti daleko u tom trenutku, uzdržaćemo se i sačuvati ga makar po džepovima i rančevima, do prve kante, i time pokazemo da volimo i poštujemo prirodu.
 
Još jednom pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i da zajedničkim snagama očistimo naš Kopaonik! (INFOkop)