Syndication

17.04.2018. - Predsednik Opštine Raška Ignjat Rakitić i osnivač i direktor firme LUSS PROTECT DOO Novi Beograd Sava Mitrović potpisali su danas ugovor o zakupu fabrike u Draganiću. Ugovor je potpisan na 15 godina, uključujući i mogućnost produženja ugovora još dva puta po pet godina, a u fabrici će se proizvoditi radna i zaštitna odeća, svečane uniforme i linija košulja.

U prvih godinu dana rada, obaveza poslodavca je da uposli do 100 ljudi, a nakon toga, u naredne tri, četiri godine i više stotina. Prema podacima NSZ za sada ima preko 500 zainteresovanih za doobuku i prekvalifikaciju, koje se tiču tekstilne industrije, a za koje će novčana sredstva obezbediti lokalna samouprava Opštine Raška. Ranije je najavljeno i da će u okviru srednje škole "Kraljica Jelena" u Raški biti otvorena odeljenja tekstilne struke.

Osnivač i direktor firme LUSS PROTECT, Sava Mitrović, odao je priznanje čelnicima Opštine Raška na profesionalizmu tokom pregovora o zakupu fabrike i najavio početak rada fabrike najkasnije za 6 meseci.

Zakupci fabrike imaju desetogodišnje iskustvo u oblasti tekstilne industrije, a izvoze u zemlje Zapadne Evrope i SAD.

Prvog septembra 2016. godine položen je kamen temeljac za tekstilnu fabriku u Draganiću. Objekat površine 11.500 kvadratnih metara, vredan devet miliona evra, poklon je fondacije šeika Kalife bin Zajeda al Nahijana. Pre dve nedelje, predsednik Opštine Ignjat Rakitić i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su ugovor o prenosu prava svojine na objektima koji čine fabriku u Draganiću. Predstavnici Republičke direkcije za imovinu su sa Komisijom Opštine Raška, za prijem ovog objekta, obišli pogone novoizgrađene fabrike gde je i formalno izvršena primopredaja.